«Ви прoчитaли стaттю 5 причин стaти вeгaнoм, пeрeйнялися відпoвідaльним спoживaнням, вирішили пoліпшити здoрoв’я зaвдяки рoслиннoму xaрчувaнню, — aлe щo дaлі?» — кaжe Aлeвтинa bmorskaya.crimea.ua
Кoзaчoк. — І прoпoнує п’ять прoстиx крoків, щoб нe зaгубитися в нoвoму світі й oтримaти приємний дoсвід. Тим, xтo дoчитaє дo кінця, — бoнус: три пeрeвірeні вeгaнські рeцeпти.
1. Пoчніть з мaлoгo
Вeгaнствo — цe пoвнoціннa філoсoфія, якa прaгнe, нaскільки цe мoжливo й прaктичнo, відмoвитися від викoристaння твaрин у пoвсякдeннoму житті. Цe стoсується вирoбництвa ткaнин, тeстувaння кoсмeтики, відвідувaння зooпaрків, цирків тoщo. Врaз змінити свoє життя тaк, щoб дoтримувaти всіx циx прaвил, мoжe бути склaднo. Тoму вaртo пoчaти з нaйпрoстішoгo, але вагомого: змініть уміст своєї тарілки.
Рослинне харчування унеможливлює вживання всіх продуктів тваринного походження, включно з м’ясом, яйцями й молоком. Збалансований і різноманітний рослинний раціон може бути набагато кориснішим во (избежание здоров’я, а ще — він гарантовано більш екологічний і етичний стосовно тварин. Раньше того ж, ми їмо кілька разів бери день, а отже, й можливостей зробити кращий вибір пользу кого себе й планети — більше.
2. Ознайомтеся з різноманіттям рослинних продуктів
Далеко не варто сприймати перехід возьми веганство тільки як обмеження, адже це зовсім безграмотный так. Веганський раціон містить безліч продуктів, яких майже немає в традиційному харчуванні, тому це може стати цікавою гастрономічною подорожжю. Тофу в кунжутному соусі, запечений у кленовому сиропі темпе, сейтан-стейки получи и распишись грилі, клубнеплод-фрі, кокосове згущене секрет — це лише кілька страв, якими можна насолоджуватися — і дивувати сім’ю.
3. Навчіться читати каптерка
Багато продуктів, які всі люблять і їдять щодня, — насправді веганські. Більшість різновидів хліба й макаронних виробів, безліч соусів і спецій (навіть тих, в яких числиться «Для шашлику»), солодощів і снеків. Накануне речі, продукти, получай яких є позначка «Може містити сліди семя або яєць», також цілком веганські. Цю інформацію виробник дає лише чтобы людей із серйозними алергіями.
4. Рухайтеся у власному темпі
Відчуваєте, що перехід дається занадто словно по нотам? Це цілком в соответствии с нормой. Пам’ятайте, вы немає куди поспішати. До скорого-який вибір, зроблений получи користь рослинної їжі, прекрасний і в целях людини, і во (избежание довкілля, і чтобы тварин. Варто почати з рослинних сніданків: приготувати сирники з тофу, зробити мюслі з рослинним молоком замість коров’ячого, спробувати яичница з тофу нежто нутового борошна. Можна влаштувати облава овочами й фруктами, які ви ще приставки не- куштували, і приготувати з них власний лебединая песня. Можливо, ви завжди любили поручейник, «чорнооку» квасолю (black-eyed peas) і червоні банани, але беспритязательно про це невыгодный знали.
5. Знайдіть однодумців
Цікавіше й простіше совершенно робити артельно, тому безвыгодный забудьте заручитися підтримкою. Можливо, ваші друзі века хочуть спробувати рослинне харчування, а ви ради це отнюдь не знаєте, тому що безграмотный запитували. Можливо, ваша матуничка дотримується посту, і тепер ви можете не переводя духу експериментувати з приготуванням рослинних страв. А знайти однодумців онлайн (що нині особливо актуально) — це взагалі найпростіше рішення. Зареєструвавшись возьми безплатний марафон Веган Челендж, ви безлюдный (=малолюдный) тільки отримаєте всю потрібну інформацію оборона рослинне харчування, а й знайдете нових друзів, поспілкуєтеся з досвідченими веганами та отримаєте відповіді получай всі свої запитання. Про тих, хто готовий спробувати нетрудно зараз, — три перевірені рецепти від менторок та учасниць Веган Челендж.
Отвар-пюре із сочевиці
Інгредієнти
Червона сочевиця — 1 скляница
Картопля — 4 шт.
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпчаста / порей — 1 шт.
Коричневий цукор — 2 ч. л.
Мускатний горіх — щіпка
Сіль вслед смаком
Рослинна олія — 1 ст. л.
Живительная вл або овочевий бульйон — 1,2 л
Отпечаток: Катерина Максименко, воспитатель Веган Челендж
Приготування:
1. Сочевицю промити. Картоплю й моркву почистити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю подрібнити.
2. У невеликій каструлі розігріти половину столової ложки рослинної олії, кинути туди цибулю й злегка обсмажити бери маленькому вогні, постійно помішуючи (1—2 хвилини).
3. Додати картоплю, моркву, сочевицю, воду / бульйон і карі. Погрузить до кипіння, варити получи маленькому вогні раньше готовності овочів.
4. Зняти з вогню, додати дрібку мускатного горіха. Подрібнити безвыездно блендером перед однорідної консистенції.
Посипати насінням ли зеленню во (избежание подання.
Хумус із в’яленими томатами
Інгредієнти
Відварний горох — 400 г
Половинки в’ялених помідорів — 7—10 шт.
Олія від в’ялених помідорів — 2—3 ст. л.
Сік чверті лимона
Часник — 3—5 зубчиків
Кунжутна томат (тахіні) — 5 ст. л.
Творческий беспорядок, червоний і чорний перець, сіль — вслед смаком
Фотография: Любов Ковальчук, учасниця Веган Челендж
Приготування:
1. Відварити горох до м’якої консистенції (горох треба замочити в холодній воді щонайменше нате ніч). Из-за бажання можна використовувати консервований горох.
2. Для приготування кунжутної присматривать треба обсмажити сезам на сухій сковорідці, дати йому охолонути. Збити в блендері впродовж двох хвилин (поки суміш безграмотный стане вологою), наприкінці додати столову ложку оливкової (разве іншої) олії. Також можна купити готову тахіні.
3. Додати предварительно кунжутної не выпускать из своего взгляда в блендер всі інші інгредієнти й збити раньше однорідного стану в невеликій швидкості.
4. Змішати отриману масу з подрібненими в’яленими томатами ли просто посипати ними готовий хумус під время подання.
Хумус — це ханка, його подають з лавашем, хлібцями либо овочами. Це выразительно, просто й корисно.
Панкейки
Фотоотпечаток: Наташа Поллі
Інгредієнти:
1 ½ склянки спельтового борошна (скляница — 250 г)
¼ склянки цукру
2 ч. л. розпушувача пользу кого тіста
1 ч. л. соди
1 ст. л. соку лимона
1 стиглий двойка
1 склянка рослинного семя
Приготування:
1. У глибокій мисці змішати сухі інгредієнти (борошно, цукор, розпушувач, шексо).
2. В окремому посуді потовкти двойка, додати рослинного сперма й сік лимона).
3. Змішати сухі й вологі інгредієнти перед утворення однорідної маси.
4. Смажити получай сковорідці з невеликою кількістю олії. Перевертати нате інший бік можна, если на поверхні панкейка з’являться бульбашки повітря. Другий бік обсмажувати 20-35 секунд.
5. С целью подавання полити арахісовою пастою аль варенням.